Bu İşler Bazen Nereden Çıktı?

Bizler aslında sinema - tiyatro oyuncusu değiliz. Saçma sapan yerli yabancı kolejli filmlere bakarak alternatif çözüm önerileri olarak bi kaç ufak senaryo denemesi yazıp bunu kendi aramızda paylaşıp birbirimizle fikir alış verişi yapan adamlarız.
Şahsi anlamda sinema tarihinde Hollywood sinemasıyla dalga geçen isimlerin başında Shawn - Marlon Wayans, Jason Friedberg, Aaron Seltzer, Pat Proft, Jim Abrahams çoğumuzun bildiği, David Zucker gibi isimleri kendime idol almış, yaptıkları her yapımı ayrı bir keyifle izlemiş birisiyim.
Senaryo yazdıktan sonra, bir filmi baştan sona çekip, iyi veya kötü bu filmi izlemenin müthiş bir duygu olabileceğini düşünüp dururdum hep. Bu blogun açılma nedeni ise, B.İ.B. projesinde hali hazırda yazılmış 15 senaryo üzerinde, her çektiğimiz bölümde kendimi ne kadar geliştirdiğimi görmek, izleyici ile film arasında bağ kurma çabasında çıkacak olan sonucu görmek için atılmış ufak bir derleme.
Türk sinemasında özellikle son dönem yaz dönemi filmlerinde rating - gişe başarısına oranla çekilen mizahi filmlerin, senaristlerinin mizahın kült isimlerinden olmasına karşın yanlış uygulamalar sonucunda çıkabilecek muhteşem bir filmin aslında nasıl bir hezeyanla sonlandığını üzülerek takip ediyorum. 1990 yılında Arabesk, 1999'da Fasulye, 2007 Kutsal Damacana dışında 2000 li yıllarda Cem Yılmaz'ın Gora ve Arog gibi hem prodüksiyonu hemde izleyici kitlesi yüksek şaheserlerde çıktı tabi... Benim dikkatimi çeken şey ise, Bir GORA veya AROG çekmek için illaki B.K.M. yada Böcek Yapım olmak zoruda mı?
Elbette değil, buna en büyük örnek ise 1999'da ki Konsey Film'in Fasulye'si. Düşük bütçeli ama oldukça kaliteli bir yapım olmasına rağmen aradan geçen on seneye rağmen hala bir çok kişinin bilmediği bir yapım... Başarılı mı sorusuna ise... Cevabım kesinlikle evet olacaktır.
Amacım eleştiri değil, sadece Bora Tekay olabilecek miyim sorusuna bir cevap bulmak...
B.İ.B. 15 bölüm boyunca tek plan olarak çekilen bir dizi olacak. Geçtiğimiz akşam ikinci bölümü çekip Facebook'a koyduk. Youtube'da yüklemeyle ilgili sorunlarımız var. Şuan için ikinci bölümü atamıyorum bloga bu yüzden, filmi izleyip youtube üzerinden reytingi üzerinden puan vermeniz yapımın kaderini belirleyen büyük bir etken.
Kişisel merakla başladığım bu serüvende yanımda olan arkadaşlarıma, ayrıca dizide desteklerini esirgemeyen oyuncu adaylarına ve çevremdeki güzel eleştirilerini, fikirlerini yazan söyleyen herkese teşekkür ediyorum. Blog'da yorum paneli herkese açıktır. Herhangi bir üye girişi yapmak zorunda değilsiniz.
Saygılarımla...

0 yorum: